Peynirli bir sürpriz olması için, rostonuzun üzerine yarım kâse rendelenmiş peynir serpiştirebilirsiniz.
1.
Ellerinizi yıkayın.
2. Geniş
bir kâsede ketçap ve esmer şeker hariç diğer bütün malzemeleri karıştırın.
3. Bu
karışımı 20x10x5 cm ölçülerinde yapışmaz rosto tavasına koyun.
4. 175 0C
Derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
5. Küçük
bir kâsede ketçap ve esmer şekeri karıştırın. Et karışımının üzerine yayın.
6. Eti tekrar fırına sürün ve 15-20 dakika daha pişirin. Et termometresi kullanıyorsanız etin içi 75 0C dereceye gelince pişmiş demektir.
Yeşil fasulye ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz.
1 Servis: Kalori 287, Protein 23,5 g, Yağ 13,7 g (Katı Yağ 4 g), Kolesterol 125,8 mg, Sodyum 755,6 mg, Karbonhidrat 17,2 g, Lif 0,9 g
Mikrodalga fırında: Eti mikrodalga fırına dayanıklı bir kaba koyup üzerini gevşekçe kapatın ve yüksek ısıda 10 dakika pişirin. Ketçap karışımı ile üzerini kaplayıp tekrar 1 dakikalığına fırına sürün.
Elektrikli pişirici (yavaş pişirici): Eti elektrikli pişiriciye koyun. Üzerini ketçap karışımı ile kaplayın düşük ısıda 8-10 saat ya da yüksek ısıda 4-6 saat kadar pişirin.