Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindi Jambon Köfte

Etiketler :
  • ana yemek
  • kıyma
Kişi Sayısı
20

Malzemeler

Teker teker servis yapabileceğimiz jambon köftelerini pişmiş ya da çiğ olarak iyice dondurun, bu tarifi daha küçük aileler için yarı malzemeyle de hazırlayabilirsiniz.

  • 1,5 Kg kıyma şekline getirilmiş hindi jambon.
  • 1 Kg hindi kıyma
  • 4 yumurta
  • 2 kâse az yağlı süt
  • 2 kâse hızlı pişen yulaf ezmesi
  • 1 kâse sirke
  • 1/2 kâse su
  • 1/2 kâse hazır hardal
  • 2 kâse esmer şeker

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Geniş bir kâsede ilk 5 malzemeyi karıştırın.

3. 20 küçük köfte yapıp yağlanmış olan 33x22x5 cm pişirme tepsisine dizin.

4. Orta boy bir kâsede geri kalan malzemeleri karıştırın ve hindi köftelerinin üzerine dökün. Terbiyenin ete iyice işlemesi için 24 saat buzdolabında bekletin.

5. 1 buçuk saat kadar 160 0C derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Soslu patates ve bezelye ile servis yapabilirsiniz.

1 Servis: Kalori 286, Protein 23,8 g, Yağ 10,5 g (Katı Yağ 2 g), Kolesterol 128,1 mg, Sodyum 1004,6 mg, Karbonhidrat 24,9 g, Lif 1,2 g