Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Kahvaltılık Yumurta Dolması

Etiketler :
  • ileri işlenmiş
  • kahvaltı
Kişi Sayısı
6

Malzemeler

  • 6 haşlanmış katı yumurta
  • 2 dilim hindi füme, ince doğranmış
  • 3 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş dereotu
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Haşlanmış yumurtaları yarıya kesin, yumurta sarılarını çıkarın ve kilitli buzdolabı poşetine yerleştirin. Beyazları servis tepsisine dizin. Ellerinizi yıkayın.

3. Kıydığınız hindi fümeyi mikrodalgada 2 dakika yüksek ayarda ya da istenilen gevrekliğe gelene dek pişirin

4. Hindi fümeyi, mayonezi, dereotunu ve hardalı buzdolabı poşetindeki yumurta sarılarına ekleyin. Poşeti kilitleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.

5. Servis yapacağınız zaman karışımı poşetin bir ucuna itip, açacağınız delikten tepsiye yerleştirdiğiniz yumurta beyazlarına doldurun

6. İstenirse ekstra dereotu ile süslenebilir

* Kolaylık amacıyla marketinizde satılan hazır katı yumurtaları kullanabilirsiniz ya da kendi katı yumurtanızı pişirebilirsiniz

Mutfak-Pratik Bilgi: Yumurta dolması içini yanınızda taşımanız gerektiğinde tarifi madde 5'e kadar tamamlayın ve malzemenizi dondurucuda bekletin. Yumurta beyazlarını farklı bir yerde saklayın ve servise hazır olduğunuzda 5 ve 6ıncı maddeleri takip edin.

Tam buğday ekmeği (kızarmış) ile servis yapın

1 Porsiyon: Kalori 140, Protein 7,2 g, Yağ 11,7 g (Katı Yağ 2,7 g), Kolesterol 218,9 mg, Sodyum 169,6 mg, Karbonhidrat 1,0 g, Lif. 1 g