1.
Ellerinizi yıkayın.
2. Orta
boy bir kâsede, ilk 5 malzemeyi karıştırın. İyice karışana kadar çırpın. Sosu
bir kenara kaldırın.
3. Geniş
bir kızarma tavasında ya da Wok tencerede, 1 yemek kaşığı yağı 2-3 dakika orta
ateşte kızdırın. Hindi etini ve 2 diş sarımsağı ekleyin. Hindi eti pembe
rengini kaybedinceye kadar 6-7 dakika karıştırarak pişirin. Malzemeyi tavadan
alın, sıcak muhafaza edin.
4. Ateşi
biraz daha kısın, aynı tavada diğer sıvı yağı kızdırın. Sebzeleri ve 2 diş
sarımsağı tavaya atın. Sebzeler hafiften gevrekleşinceye kadar 2-4 dakika
karıştırarak pişirin.
5. Hindi
etini tavaya sebzelerin üzerine alın ve sosu ekleyin. Biraz kaynattıktan sonra
malzemeyi büyük bir kâseye alıp ateşten indirin.
6. Bu
sırada büyük bir sos tavasına 8 bardak su koyup kaynatın. Makarnaları kırıp
kaynayan suya atın. İsterseniz çeşni
sosu da ekleyebilirsiniz. 3 dakika ara sıra karıştırarak pişirip süzün.
7. Makarnayı 33x22x5 cm ölçüsündeki fırın tepsisine koyup üzerine hindi ve sebze karışımını yayın. İsterseniz üzerine fıstık ya da kaju ekleyebilirsiniz.
Taze üzüm ile beraber servis edebilirsiniz.
1 Servis: Kalori 465, Protein 39,7 g, Yağ 20,8 g (Katı Yağ 2,9 g), Kolesterol 70,8 mg, Sodyum 1404,2 mg, Karbonhidrat 32,1 g, Lif 2,4 g