1. Ellerinizi yıkayın.
2. Hindi göğüs etini
yağlanmış ızgaraya yerleştirin. Altına da fırın tepsisi koymayı unutmayın.
3. Hindinin dışını
yağlayın.
4. biber maydanoz ve
tuzun yarısını hindinin dışına serpiştirin. Ellerinizi yıkayın.
5. 160 0C derecede önceden ısıtılmış fırında etin
üstünü kapatmadan yaklaşık 30 dakika pişirin. Hindiyi fırından alıp etrafına geri kalan
maydanozları serpiştirin.
6. Eti fırına geri sürüp
yaklaşık 1 buçuk saat daha pişirin. Etin içinin piştiğinden emin olun.
7. Hindiyi başka bir
kaba alıp üzeri kapalı şekilde 20 dakika dinlendirin.
8. Bu arada, ızgaranın
altındaki tepsi içinde biriken yağı kaşıkla alın ama suyu tavada kalsın. Bir
kaşıkla sarımsakları ezip kabuklarını çıkartın ve tavaya atın. ½ kâse hindi bulyonu sarımsakların olduğu
tavaya boşaltın.
9. Sarımsak ve bulyon
karışımını blenderde iyice karıştırın.
Sarımsakların iyice kıyılması gerekmektedir. Bu karışımı orta boy bir sos
tavasına alıp orta ateşte ısıtın. Geri kalan hindi bulyonu, limon suyunu, tuzu,
biberi ve maydanozu atıp 3 dakika karıştırarak pişirin.
10. Hindi etini kesip sarımsaklı sos ile servis yapın.
Ballı havuç ve haşlanmış patates ile servis yapabilirsiniz.
1 Servis (170 g): Kalori 419, Protein 84,3 g, Yağ 5,7 g (Katı Yağ 1,2 g), Kolesterol 211,4 mg, Sodyum 420,7 mg, Karbonhidrat 2,2 g, Lif 0,2 g