Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindili Sandık Kebabı

Etiketler :
  • Ana Yemek
  • Göğüs
  • Hamur
Kişi Sayısı
8
Hazırlama Süresi 35
Pişirme Süresi 40

Malzemeler

  • 500 gr Bolca Hindi
  • Kusbası Sote Gögüs
  • 8 Milföy Hamuru
  • 1 Sogan
  • 3-4 Yemek Kasıgı Bezelye
  • 1 Havuç
  • 2 Yemek Kasıgı Margarin
  • 2 Yemek Kasıgı Un
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kasıgı Dolma Fıstık
  • 1 Yemek Kasıgı Kus Üzümü
  • 1 Çay Kasıgı Kekik
  • Tuz - Karabiber

Hazırlanışı

Hindi kuşbaşıları kendi suyu ile pişirin. Yağını ilave edip biraz çevirin. Piyazlık doğranmış soğanları, fıstık ve kus üzümünü ekleyin. Havuçları zar büyüklüğünde kesin. Bezelyelerle birlikte ete ilave edin. Üzerine 1/2 çay bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip, harç suyunu çekinceye kadar pişirin. Kekik ile tatlandırıp, soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını unlanmış bir zeminde merdane ile inceltin. Ortalarına harç ilave edip, hamurunu bohça seklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derece ısıda pişirin.

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri