Sıvı yagı kızdırın, içine ince dogranmıs soganları atın
ve pembelesinceye kadar kavurun.
Kullanılacaksa üzerine domates ilave edin ve
kavrulduktan sonra sulandırılmıs salçayı katın. Tepsideki hindi üzerine bu
salçadan dökerek fırına verin. Diğer yanda, iç pilavı hazırlayın. 2 yemek
kasıgı yag içinde ince dogranmıs bir adet soganı kavurun.
Çam fıstıklarını da ilave edin ve kavurun. Daha sonra pirinci ilave edin ve 10 dakika kadar kavurun. Bu arada kestaneleri hafi fçe yumuşayacak ama dagılmayacak sekilde haslayın. Pirinçlere bir çay kasıgı karabiber, tarçın, bahar, kus üzümü, tuz, bir tatlı kasıgı toz seker ve kestaneleri ilave edin. Üzerine 1,5 bardak su katın.20 dakika kadar kaynatın. Fırından çıkartılan hindinin içine pilavı doldurun. Fırında 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.