Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Kestaneli Hindi Dolması

Etiketler :
  • bütün hindi
  • dolma
Hazırlama Süresi 25 dk
Pişirme Süresi 4 saat

Malzemeler

  • 1 Adet Bolca Bütün Hindi
  • (ortalama 5,5-7 kg)
  • 1/2 Yemek Kasıgı Tuz
  • Salçası için; 80 gr Yag (4
  • yemek Kasıgı)
  • 2 Adet Kuru Sogan
  • 1 Kahve Fincanı Domates
  • Salçası ya da 2 adet irice
  • Domates
  • Kestaneli iç Pilav Için;
  • 375 gr pirinç (1,5 su Bardagı)
  • 250 gr Kestane
  • 1 adet Kuru Sogan
  • 60 gr yag (3 Yemek Kasıgı)
  • 1 Yemek Kasıgı Çam Fıstıgı
  • 2 Yemek Kasıgı Kus Üzümü
  • Tuz - Karabiber
  • Yenibahar -Tarçın

Hazırlanışı

Sıvı yagı kızdırın, içine ince dogranmıs soganları atın ve pembelesinceye kadar kavurun.

Kullanılacaksa üzerine domates ilave edin ve kavrulduktan sonra sulandırılmıs salçayı katın. Tepsideki hindi üzerine bu salçadan dökerek fırına verin. Diğer yanda, iç pilavı hazırlayın. 2 yemek kasıgı yag içinde ince dogranmıs bir adet soganı kavurun.

Çam fıstıklarını da ilave edin ve kavurun. Daha sonra pirinci ilave edin ve 10 dakika kadar kavurun. Bu arada kestaneleri hafi fçe yumuşayacak ama dagılmayacak sekilde haslayın. Pirinçlere bir çay kasıgı karabiber, tarçın, bahar, kus üzümü, tuz, bir tatlı kasıgı toz seker ve kestaneleri ilave edin. Üzerine 1,5 bardak su katın.20 dakika kadar kaynatın. Fırından çıkartılan hindinin içine pilavı doldurun. Fırında 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.

Diğer Bütün Hindi Yemek Tarifleri