Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Patatesli Elmalı Hindi But

Etiketler :
  • ana yemek
  • but
Kişi Sayısı
6
Hazırlama Süresi 25 dk
Pişirme Süresi 30 dk

Malzemeler

  • 1/2 Bolca Hindi Incik
  • 1 Çay Kasıgı Tuz
  • Bir Tutam Karabiber
  • 30 gr Tereyag
  • 350 gr Patates
  • 250 gr Taze Sogan
  • 2 adet Eksi Elma
  • 1 Çay Kasıgı Kekik
  • 1/2 Su Bardagı
  • Tavuk ya da Hindi Suyu

Hazırlanışı

Butların kemiklerini çıkardıktan sonra, içine ve dısına tuz, karabiber serpip rosto gibi baglayın. Patatesleri ve çekirdekli kısımları çıkartılmıs elmaları, kabuklarını soyduktan sonra ince dilimleyin. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Patates ve elma dilimlerini, dogranmıs taze soganı tepsiye döşeyin. Butları üzerine yerleştirin. Üzerine kekik

serpip, sıvıyağ sürün. Butları önceden ısıtılmış 2300 fırında 20 dakika pişirin. Sonra fırının ısısını 200° ye düşürüp, üzerine hindi suyunu dökün, 25 dakika pişirin. Butların ipini çözüp 5mm kalınlıgında dilimleyin.Patates ve elma dilimleri ile birlikte tabaklara yerlestirip servis yapın