Ev yapımı barbekü sosu hazırlayın ya da hazır alıp bagetlerin üzerine sürün.
1.
Ellerinizi yıkayın.
2. Küçük
bir sos tavasında hindi hariç bütün malzemeleri karıştırın. Üzerini kapatmadan
kısık ile orta arası ateşte 15-20 dakika kaynatın. Ateşten aldıktan sonra 1 kâse
sosu bir köşeye ayırın.
3. Folyo
ile kapladığınız fırın tepsisine bagetleri dizin. Barbekü sosunu bagetlerin
üzerine dökün. Üzerini kapatıp iyice terbiye olması için 2 saat buzdolabında
saklayın. Ara sıra bagetleri sosun içinde çevirmeyi unutmayın. 2 saat sonra
buzdolabından çıkartın ve sosu dökün. .
4.
Izgarayı yağlayın ve direk olmayan ateş üzerinde her bir yüzü yaklaşık yedi
dakika olacak şekilde pişirin. Ayırmış olduğumuz sosu ara sıra bagetleri
çevirirken üzerlerine sürün.
5. Etin içi de pişene kadar ızgarada pişirin.
Plastik bir önlük ve kocaman bir peçete ile servis edin.
1 Servis: Kalori 392, Protein 45,6 g, Yağ 15,6 g (Katı Yağ 3.9g), Kolesterol 197,3 mg, Sodyum 1548 mg, Karbonhidrat 14,4 g, Lif 1,1 g
Fırında: üzerleri gevşekçe örtülmüş bagetleri 160 0C
dereceye ısıtılmış fırında bir saat kadar pişirin. Ara sıra bagetleri ters yüz
etmeyi unutmayın. Üzerini açın ve etlerin içi pişene kadar yaklaşık 30 dakika
daha pişirmeye devam edin.
Elektrikli pişirici metodu: Bagetleri elektrikli pişiriciye koyup üzerine barbekü sosunu dökün. Düşük sıcaklıkta 8-10 saat pişirin.