Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindi baget barbekü

Etiketler :
  • ana yemek
  • but
Kişi Sayısı
4

Malzemeler

Ev yapımı barbekü sosu hazırlayın ya da hazır alıp bagetlerin üzerine sürün.

  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 kâse acı sos ya da ketçap
  • ¼ kâse Ayçiçeği yağı
  • 1/3 kâse elma sirkesi
  • ¼ kâse kıyılmış soğan
  • 1½ yemek kaşığı Worcestershire sosu
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • ¼ tatlı kaşığı karabiber
  • ½ tatlı kaşığı kurutulmuş kekik yaprağı
  • 4 hindi baget (her biri 225 g)

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Küçük bir sos tavasında hindi hariç bütün malzemeleri karıştırın. Üzerini kapatmadan kısık ile orta arası ateşte 15-20 dakika kaynatın. Ateşten aldıktan sonra 1 kâse sosu bir köşeye ayırın.

3. Folyo ile kapladığınız fırın tepsisine bagetleri dizin. Barbekü sosunu bagetlerin üzerine dökün. Üzerini kapatıp iyice terbiye olması için 2 saat buzdolabında saklayın. Ara sıra bagetleri sosun içinde çevirmeyi unutmayın. 2 saat sonra buzdolabından çıkartın ve sosu dökün. .

4. Izgarayı yağlayın ve direk olmayan ateş üzerinde her bir yüzü yaklaşık yedi dakika olacak şekilde pişirin. Ayırmış olduğumuz sosu ara sıra bagetleri çevirirken üzerlerine sürün.

5. Etin içi de pişene kadar ızgarada pişirin.

Plastik bir önlük ve kocaman bir peçete ile servis edin.

1 Servis: Kalori 392, Protein 45,6 g, Yağ 15,6 g (Katı Yağ 3.9g), Kolesterol 197,3 mg, Sodyum 1548 mg, Karbonhidrat 14,4 g, Lif 1,1 g

Fırında: üzerleri gevşekçe örtülmüş bagetleri 160 0C dereceye ısıtılmış fırında bir saat kadar pişirin. Ara sıra bagetleri ters yüz etmeyi unutmayın. Üzerini açın ve etlerin içi pişene kadar yaklaşık 30 dakika daha pişirmeye devam edin.

Elektrikli pişirici metodu: Bagetleri elektrikli pişiriciye koyup üzerine barbekü sosunu dökün. Düşük sıcaklıkta 8-10 saat pişirin.