Beğendi için
Beğendi
Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın. Patlıcanları kürdan ile delin ve direk ateş üzerinde pişirin. Dışı iyice pişen patlıcanları alıp bıçakla kabuklarından ve sapından ayırıp tenceredeki unlu karışıma atın. Tencereyi tekrar ağır ateş üzerine alın, karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin, kaşarları ekleyin. Tencereyi ateşten alın, tuzu rende muskatı ve ılık sütü ekleyin, karıştırıp kenarda patlıcanın sütü çekmesi için dinlenmeye bırakın.
But
Hindi butumuzu kemiğinden ve baget kısmından ayırıp zeytinyağı, kekik, pul biber, kırmızı toz biber ve tuz ile marine edip dinlendirelim. Önceden hazırladığımız 180 derece fırında 80' -100' pişirip dilimleyelim tercihe göre beğendi yatağında, pilav eşliğinde veya domates sos ile servis edebilirsiniz.