Beğendi için
Hindi Külbastılarımızı ızgarada pişirip ayrı bir tavada kremamızı kaynatıp rokfor peynirimizi ilave ediyoruz. Kremamızı külbastı ile birleştirip garnitür olarak domates içerisinde beğendi ile servis edebilirsiniz.
Beğendi
Tencerede tereyağını eritin,
unu ekleyip ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın. Patlıcanları
kürdan ile delin ve direk ateş üzerinde pişirin. Dışı iyice pişen patlıcanları
alıp bıçakla kabuklarından ve sapından ayırıp tenceredeki unlu karışıma atın. Tencereyi
tekrar ağır ateş üzerine alın, karışımı ezerek hepsini birbirine iyice
yedirin,kaşarları ekleyin. Tencereyi ateşten alın, tuzu rende muskatı ve ılık
sütü ekleyin, karıştırıp kenarda patlıcanın sütü çekmesi için dinlenmeye
bırakın.
Daha sonra domates içerisinde servis edebilirsiniz.