Ispanaklı Beşamel Sos İçin
Ispanaklı Beşamel
Sos
Tereyağı ve sıvı yağ küçük bir
tencereye alınarak ısıtılır. Un ilave edilerek kavrulur. Kokusu çıkan un
kavrulmuştur, üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edilir. Çırpıcı ile hızlıca
çırpılır, topak kalmaması sağlanır. Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya
kadar karıştırılarak pişirilir. 1-2 ' kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Soğan
ve mantar ile sotelediğimiz ıspanak sosa ilave edilir. Beşamel Sosu birçok
yemeğin bileşeninde, üzerinde veya yanında servis edebilirsiniz.
Çöp Şiş
Göğüs etlerini iri küpler
şeklinde parçalayalım. Zeytinyağı,
kekik, pul biber, kırmızı toz biber ve tuz ile marine edip dinlendirelim.
Dinlenen etlerimizi şişe uygun doğradığımız biberlerle çöp şişlerimize
dizelim. Çöp şişlerimizi ızgarada kısık ateşte
pişirip servis edelim.