Beşamel Sos İçin
Beşamel Sos
Tereyağı ve sıvı yağ küçük bir
tencereye alınarak ısıtılır. Un ilave edilerek kavrulur. Kokusu çıkan un
kavrulmuştur, üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edilir. Çırpıcı ile hızlıca
çırpılır, topak kalmaması sağlanır. Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya
kadar karıştırılarak pişirilir. 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır.Beşamel
Sosu bir çok yemeğin bileşeninde, üzerinde veya yanında servis edebilirsiniz.
Fırın Baget
Soğan ve Sarımsakla sotelenen ıspanağa beşamel sos ekleyip tabağımıza alalım. Bagetlerimizi zeytinyağı, kekik, pul biber, kırmızı toz biber ve tuz ile marine edip dinlendirelim. İkiye böldüğümüz küçük patateslerimiz ile beraber daha önce hazırladığımız 180° fırında 80'- 100' pişirdikten sonra ıspanaklı ve beşamel sosla servis edebilirsiniz.