Beğendi için
Beğendi
Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın. Patlıcanları kürdan ile delin ve direk ateş üzerinde pişirin. Dışı iyice pişen patlıcanları alıp bıçakla kabuklarından ve sapından ayırıp tenceredeki unlu karışıma atın.Tencereyi tekrar ağır ateş üzerine alın, karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin,kaşarları ekleyin. Tencereyi ateşten alın ,tuzu rende muskatı ve ılık sütü ekleyin, karıştırıp kenarda patlıcanın sütü çekmesi için dinlenmeye bırakın.
Hazırlanışı
Hindi göğüslerimizi fileto şeklinde açtıktan sonra et döveceği yardımı ile yaprak şeklinde incelterek açalım. Soğan ve mantar ile sotelediğimiz ıspanağı filetolarımıza koyarak rulo şeklinde sardıktan sonra ızgaramızda mühürleyip 180°’lik fırınımızda 10' pişirip dilimledikten sonra garnitürler, ıspanak püresi veya beğendi eşliğinde arzunuza göre servis edebilirsiniz.