Çin yemeklerini dışarıdan söylemeyip kendiniz yaparak tasarruf edebilirsiniz. İsterseniz kalın rendelenmiş havuç, kırmızıbiber ve birazcık zencefil ekleyebilirsiniz.
1.
Ellerinizi yıkayın.
2. Orta
boy bir kâsede, hindiyi ve soya sosunun yarısını karıştırıp bir köşede
bekletin.
3. Küçük
bir kâsede, bulyonu, kalan soya sosunu ve mısır nişastasını karıştırıp
bekletin.
4. Geniş
bir tavada ya da Wok tavasında, orta ateşte 2 kaşık yağı 2-3 dakika kızdırın.
Bademleri atıp karıştırarak pişirin. Hindiyi ekleyin ve pembe rengini
kaybedinceye kadar pişirin. Tavadan alın.
5. Kalan
yağı tavaya ekleyin. Soğanı, sarımsağı ve brokoliyi hafif gevrekleşinceye kadar
kızartın.
6.
Mantarları ekleyip bir dakika daha pişirin.
7. Hindi ve bademleri de ekledikten sonra, bulyon karışımını da ekleyin ve suyunu alana kadar karıştırıp pişirin.
Pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
1 Servis: Kalori 234, Protein 24,4 g, Yağ 11,1 g (Katı Yağ 1,2 g), Kolesterol 46,9 mg, Sodyum 349,3 mg, Karbonhidrat 10,1 g, Lif 3,3 g