Mikrodalga Fırında Yapılabilir. Hindiyi ve fasulye karışımını önceden mikrodalgada pişirin. Sonra hemen servisten önce tekrar ısıtıp güveci yapabilirsiniz.
1.
Ellerinizi yıkayın.
2. Hindi
kıymasını mikrodalga fırına dayanıklı genişçe bir kâseye yerleştirin. Soğanı ekleyin. Hafifçe üstü kapatılmış halde
3 dakika civarında mikrodalga fırında yüksek sıcaklıkta pişirin. Karıştırın.
Hindi kıyması pembe rengini kaybedinceye kadar diğer yüzünü de 2-3 dakika
pişirin.
3.
Hindiyi ufalamak için karıştırın. Suyu kalmışsa süzün. Ezilmiş fasulyeleri
ençilada sosunu ve suyu ekleyip karıştırın.
4. 6-7
dakika iyice ısınıp köpükler çıkıncaya kadar bir kere karıştırarak üstü kapalı
şekilde mikrodalgada pişirin.
5.
Cipsleri cam pişirme tavasına koyup hafiften ezin. Sıcak et karışımını
cipslerin üzerine kaşıkla dökerek yayın. Üzerine peyniri ve zeytinleri
serpiştirin.
6.
Peynir eriyene kadar 2-2½ dakika kadar üstü hafif kapalı şekilde mikrodalgada
yüksek sıcaklıkta pişirin.
7. Marul
ve domates ile süsleyebilirsiniz.
1 Servis: 384 Kalori, Protein 19,7 g, Yağ 18,6 g (Katı yağ 5,8 g), Kolesterol 64,4 mg, Sodyum 1352,2 mg, Karbonhidrat 35,6 g, Lif 6,5 g