Bu sulu
barbekü hindinin sırrı pişirmeden önce derinin altına sosun yayılmasıdır.
1.
Ellerinizi yıkayın. Boynunu ve iç organlarını alın (daha sonra kullanmak üzere
saklayın)
2.
Yağlanmış ızgaraya hindiyi göğüs tarafı üste gelecek şekilde yerleştirin.
Izgaranın altına fırın tepsisi koymayı unutmayın. Hindinin derisini uzun saplı
bir kaşığın sapını altına sokarak hafiften gevşetin.
3. Sosu
derinin altına sıkın. Hindinin dışını elinizle ovarak sosu dağıtın. Hindinin
dışına margarini sürün. Arta kalan barbekü sosunu hindinin üzerine sıkın ve
dağıtın.
4.
Butların uç kısımlarını deri parçası ya da pamuk mutfak ipiyle birbirine
bağlayın. İsterseniz kanatlarını geriye doğru çevirin. Ellerinizi yıkayın.
5. Hindiyi
gevşekçe bir folyo ya da kapak ile kapatın. 1650C derecede önceden
ısıtılmış fırında yaklaşık 3 saat pişirin.
6. Et
termometresi but kısmında sıcaklık 820C ye, göğüs kısmında 720C
dereceye ulaştığında hindiniz pişmiş demektir.
7. Hindiyi
fırından alın, parçalamadan önce yaklaşık 20 dakika dinlendirin.
Haşlanmış mısır ve fasulye ile servis yapabilirsiniz.
1 Servis: (170 g) Kalori 379, Protein 51,2 g, Yağ 15,9 g (Katı yağ 4,2 g), Kolesterol 130,8 mg, Sodyum 490,3 mg, Karbonhidrat 4,6 g, Lif 0,4 g