Bu çorbanın sadece tadı güzel olmakla kalmayıp sağlığınız için de iyidir. Amerikan Kalp Derneğinin Iowa Bölge Kuruluşunun tanıtımında servis yapılmıştır.
1. Ellerinizi yıkayın.
2. Güveç
tenceresinde ilk 6 maddeyi birleştirin. Düşük ateşte kaynama noktasına
geldiğinde ısıyı azaltıp üstünü örtün ve yaklaşık 1 saat pişirin*
3. Şehriyeleri ekleyip şehriyeler pişene dek ocakta tutun
* Ya da ilk 5 malzemeyi, elektrikli tencereye alıp kapağını kapattıktan sonra düşük ayarda 8-10 saat pişirin. Şehriye ve hindiyi ekleyin. Ayarı yüksek ayara getirip üstü kapalı şekilde 30 dakika daha ya da şehriyeler yumuşayana dek pişirmeye devam edin.
Elma dilimleriyle servis yapın
1 Porsiyon: Kalori 140, Protein 13,0 g, Yağ 2,5 g (Katı Yağ. 7 g), Kolesterol 34,1 mg, Sodyum 653,5 mg, Karbonhidrat 15.7g, Lif 1,7 g