1. Ellerinizi yıkayın.
2. Haşlanmış yumurtaları yarıya kesin, yumurta
sarılarını çıkarın ve kilitli buzdolabı poşetine yerleştirin. Beyazları servis
tepsisine dizin. Ellerinizi yıkayın.
3. Kıydığınız hindi fümeyi mikrodalgada 2
dakika yüksek ayarda ya da istenilen gevrekliğe gelene dek pişirin
4. Hindi fümeyi, mayonezi, dereotunu ve hardalı
buzdolabı poşetindeki yumurta sarılarına ekleyin. Poşeti kilitleyin ve tüm
malzemeleri iyice karıştırın.
5. Servis yapacağınız zaman karışımı poşetin
bir ucuna itip, açacağınız delikten tepsiye yerleştirdiğiniz yumurta
beyazlarına doldurun
6. İstenirse ekstra dereotu ile süslenebilir
* Kolaylık amacıyla marketinizde satılan hazır
katı yumurtaları kullanabilirsiniz ya da kendi katı yumurtanızı
pişirebilirsiniz
Mutfak-Pratik Bilgi: Yumurta dolması içini yanınızda taşımanız gerektiğinde tarifi madde 5'e kadar tamamlayın ve malzemenizi dondurucuda bekletin. Yumurta beyazlarını farklı bir yerde saklayın ve servise hazır olduğunuzda 5 ve 6ıncı maddeleri takip edin.
Tam buğday ekmeği (kızarmış) ile servis yapın
1 Porsiyon: Kalori 140, Protein 7,2 g, Yağ 11,7 g (Katı Yağ 2,7 g), Kolesterol 218,9 mg, Sodyum 169,6 mg, Karbonhidrat 1,0 g, Lif. 1 g