Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindi Çoban Kavurma

Etiketler :
  • Ana Yemek
  • But
Kişi Sayısı
4

Malzemeler

  • 600 gr hindi but
  • 200 gr ayçiçeği yağı
  • 100gr zeytin yağı
  • 100 gr tereyağı
  • 1 baş kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber -1 adet kırmızı kaypa biber
  • 4 adet domates - Taze kekik
  • 2 kaşık balzamik
  • Arzuya göre :tuz-karabiber-kırmızı biber-pul biber

Hazırlanışı

Hindi butları kuşbaşı doğranıp. Sıcak ayçiçeği yağında mühürlenmesi için karıştırılır. Etler suyunu salmamalıdır. Genişçe bir tavaya zeytinyağı konup, etler ilave edilerek balzamikle çektirilir. Doğranmış soğan sarımsak ve biberler ilave edilip sotelenir. Tereyağı ilave edilir Diriliğini yitiren malzemeler e doğranmış domatesler ve arzuya göre baharatlar eklenerek son kez karıştırılır. Üzerine kekik serpilerek servis edilir.