Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindili Gerdan Çorba

Etiketler :
  • Çorba
  • Yoğurt
  • Gerdan

Malzemeler

  • 1 tane BOLCA hindi gerdan
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Üzeri için:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı

BOLCA hindi gerdanı tencereye koyup üzerine 6 su bardağı su ekleyip pişmeye bırakalım. BOLCA hindi gerdan pişince sudan alıp ayıklayalım. Bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve unu çırpıp tenceredeki suyla ılıtıp çorba tenceresine ekleyelim. Çorbayı karıştırarak kaynatalım. Kaynayan çorbaya ayıkladığımız BOLCA gerdanları ve tuzu ekleyip 5 dakika kaynatalım. Eğer çorbanın kıvamı koyu olduysa kaynar su ekleyelim. Yağ tavasında biber ve tereyağını yakıp çorbanın üzerine dökelim.