Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindili Şifa Çorbası

Etiketler :
  • Çorba
  • But
Kişi Sayısı
6

Malzemeler

  • 1 tane Bolca hindi but
  • 1 tane havuç
  • 3-4 çiçek karnabahar
  • 1 tane kabak
  • 1 tane kuru soğan
  • 2,3 tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un

Hazırlanışı

BOLCA hindimizi yıkayıp tencereye koyalım. Üzerine tane karabiberi, 4'e bölünmüş soğanı ve 6 su bardağı suyu koyup BOLCA hindiyi haşlayalım. BOLCA hindi haşlanınca suyunu süzelim. Çorba tenceresine BOLCA hindinin suyunu koyalım. İçine küp küp doğranmış havucu, karnabaharı ve 2 su bardağı suyu koyup 10 dakika haşlayalım. Havuçlar haşlanırken BOLCA hindiyi küçük parçalara ayıralım. Havuçlar yarı pişmiş kıvama gelince tencereye küp doğranmış kabakları ve BOLCA hindiyi ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Bir kasenin içinde yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpalım. Pişen çorbanın suyundan 1 kepçe alıp terbiyeye ilave edelim. Terbiyeyi ılıtıp çorbaya ekleyelim. Karıştırarak kaynatalım. Bir kaç dakika daha pişirip tuzunu ekleyip sıcak servis yapalım.

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri