Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Lahanalı Hindi güveç

Etiketler :
  • ana yemek
  • kıyma
Kişi Sayısı
6
Pişirme Süresi 8 saat

Malzemeler

  • 500 g hindi kıyması
  • 1 doğranmış küçük soğan
  • 4 kâse doğranmış lahana karışımı
  • ½ kâse (50 g) rendelenmiş cheddar peyniri
  • 1 kâse pirinç
  • 1 kâse su
  • 1 (170 g) kutu domates salçası
  • 1 (400 g) kutu dilimlenmiş domates, suyu süzülmemiş
  • ½ kâse ketçap
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı Worcestershire sosu
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • ½ tatlı kaşığı kuru fesleğen yaprağı
  • ¼ tatlı kaşığı karabiber
  • ½ tatlı kaşığı sarımsak tozu

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Büyük bir yanmaz tavada orta ateşte hindi kıymasını pişirin. Soğanı ekleyip hindi pembe rengini kaybedinceye kadar pişirmeye devam edin.

3. Pişirdiğiniz karışımı elektrikli pişiriciye alın. Lahana karışımını, peynir ve pirinci içine atın.

4. Orta boy bir kâsede su ve domates salçasını karıştırın. Sonra diğer malzemeleri içine atıp karıştırın. Hindi karışımının içine döküp iyice karıştırın.

5. Üzerini kapatıp düşük ısıda pirinçler pişene kadar 6-8 saat kadar pişirin.

Kıtır Fransız ekmeği ile servis yapabilirsiniz.

1 Servis: Kalori 370, Protein 21 g, Yağ 11,6 g (Katı Yağ 4,4 g), Kolesterol 69,9 mg, Sodyum 967,8 mg, Karbonhidrat 46,6 mg, Lif 4,3 g

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!