Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindili Karnıyarık

Etiketler :
  • Ana Yemek
  • Kıyma
Kişi Sayısı
6
Hazırlama Süresi 30
Pişirme Süresi 30

Malzemeler

  • Çekilmiş Hindi Kıyması
  • 6 Adet Orta Boy Patlıcan
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Adet Domates
  • 4 Adet Biber
  • 3 Yemek Kaşığı Salça
  • ½ Su Bardağı Sıvı Yağ

Hazırlanışı

Patlıcanlarımızı çizgili şekilde soyup, orta kısmına çizik atıp yağ çekmemesi için 10 dk. tuzlu suda bekletiniz. Tencerenize çekilmiş hindi kıymanızı, soğanınızı sıvı yağda kavurun. Patlıcanları sudan çıkarıp süzdürüp bol kızgın yağda kızartın daha önce hazırladığınız iç harçla patlıcanlarınızı doldurun üzerlerine domates, biber ilave edip 120° lik fırında 20 dakika pişirin. daha sonra Hindi Karnıyarığınızı servis ediniz.

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!