Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindi Rosto

Etiketler :
  • ana yemek
  • kıyma
Kişi Sayısı
6

Malzemeler

Peynirli bir sürpriz olması için, rostonuzun üzerine yarım kâse rendelenmiş peynir serpiştirebilirsiniz.

  • 700 g hindi kıyması
  • 1 yumurta
  • ¼ kâse az yağlı süt
  • ¾ kâse kuru ekmek kırıntısı
  • ½ kâse soğan ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ¼ tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı İtalyan çeşni
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kırmızıbiber (isteğe bağlı)
  • ¼ kâse ketçap
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Geniş bir kâsede ketçap ve esmer şeker hariç diğer bütün malzemeleri karıştırın.

3. Bu karışımı 20x10x5 cm ölçülerinde yapışmaz rosto tavasına koyun.

4. 175 0C Derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

5. Küçük bir kâsede ketçap ve esmer şekeri karıştırın. Et karışımının üzerine yayın.

6. Eti tekrar fırına sürün ve 15-20 dakika daha pişirin. Et termometresi kullanıyorsanız etin içi 75 0C dereceye gelince pişmiş demektir.

Yeşil fasulye ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz.

1 Servis: Kalori 287, Protein 23,5 g, Yağ 13,7 g (Katı Yağ 4 g), Kolesterol 125,8 mg, Sodyum 755,6 mg, Karbonhidrat 17,2 g, Lif 0,9 g

Mikrodalga fırında: Eti mikrodalga fırına dayanıklı bir kaba koyup üzerini gevşekçe kapatın ve yüksek ısıda 10 dakika pişirin. Ketçap karışımı ile üzerini kaplayıp tekrar 1 dakikalığına fırına sürün.

Elektrikli pişirici (yavaş pişirici): Eti elektrikli pişiriciye koyun. Üzerini ketçap karışımı ile kaplayın düşük ısıda 8-10 saat ya da yüksek ısıda 4-6 saat kadar pişirin.

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!