Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindi Kıymalı Yufka Böreği

Etiketler :
  • Aperatif
  • Kıyma
Kişi Sayısı
8-10
Hazırlama Süresi 20
Pişirme Süresi 30

Malzemeler

  • 500gr çekilmiş hindi kıyması
  • 2 Kg Yufka
  • 3 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • ½ Kg Süt
  • 2 Adet Soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Tencerenize sıvı yağ, çekilmiş hindi kıyması ve doğranmış soğanları atıp kavurun ve tuz karabiberi ilave edin. Ayrı bir kapta süt, yumurta, ve sıvı yağınızı ilave edip çırpın. Yağladığınız tepsinin üzerine 4 adet yufka döşeyin, hazırlamış olduğunuz harcı eşit şekilde üzerine dağıtın, artan yufkanızla üzerini kapatıp çırptığınız yağ süt yumurta karışımını yufka yüzeyinin üzerine sürüp 160° lik fırına verin daha sonra böreğinizi eşit parçalara bölerek servis edin.

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!