Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindi Kıymalı Çin Böreği

Etiketler :
  • kıyma
  • hindi
  • aperatif
Kişi Sayısı
16
Pişirme Süresi 16 dk

Malzemeler

  • 500 g hindi kıyması ve ya didilmiş hindi eti
  • 1 diş sarımsak, dövülmüş
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş zencefil
  • 2 bardak ince kıyılmış Çin lahanası ve ya 2 bardak lahana salatası
  • ½ bardak kıyılmış taze soğan
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı kuru sherry
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 8 adet yufka Hazır yufka ile hazırlayacağınız bu gevrek böreği mutlaka deneyin. Susam yağı da ceviz/fındık tadı katacaktır.

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın

2. Hindi, sarımsak ve zencefili hindi eti pembeliğini yitirene dek orta ateşte orta boy teflon tavada karıştırarak pişirin.

3. Elde ettiğiniz hindi karışımını, Çin lahanasını, soğan, soya sosu ve yağı orta boy bir kâsede iyice karıştırın.

4. Temiz ve kuru zeminde yufkaları üst üste dizip ikiye kesin (18 - 20 cm). Her seferinde bir adet yufkayı elinize alarak yağlayın.

5. Elde ettiğiniz hindi karışımının ¼ bardağını yufkanın kenarlarından 2,5 cm uzakta kalacak şekilde yufkaya yayın. Yufkayı katlayarak karışımın taşmamasını sağlayın

6. Geri kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yağladığınız tepsilere hazırlanan yufkaları yerleştirip üzerini hafifçe yağlayın.

7. Önceden ısıtılmış fırında 200˚C derecede 14-16 dakika ya da altın sarısı olana dek pişirin.

Sıcak servis yapın. Çin hardalı ya da soya sosuyla servis yapabilirsiniz

1 Porsiyon: Kalori 79, Protein 6,2 g, Yağ 3,2 g (Katı Yağ 8 g), Kolesterol 22,4 mg, Sodyum 152,2 mg, Karbonhidrat 5,9 g, Lif 5 g

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!