Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Kahvaltı Kekleri

Etiketler :
  • Kahvaltı
  • ileri işlenmiş
Kişi Sayısı
6
Pişirme Süresi 15 dk

Malzemeler

Bu çok aranılan bir tariftir, kiş dolgusunu ve gevrek lavaş hamurunu tattığınızda sebebini kolaylıkla anlayacaksınız.

  • 6 (20 cm) lavaş veya tam buğday unlu fajita boyu lavaş veya yenmeye hazır krep
  • 6 dilim hindi füme, kıyılmış
  • 1 bardak (100 g) rendelenmiş keskin cheddar peyniri
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta, hafif çırpılmış
  • 2/3 bardak az yağlı mayonez
  • 1 (300 g) paket dondurulmuş, kıyılmış ıspanak, çözülmüş ve süzülmüş
  • 1 (100 g) kavanoz dilimlenmiş mantar, süzülmüş, (istenirse)
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • 1/8 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Kek tepsisini yağlayın. Her bir kek bölmesine bir gevrek yerleştirin, sığdırmak için katlayabilirsiniz. Kenara alın

3. Kıyılmış hindiyi geniş bir mikrodalga uyumlu kâseye koyun. 1-3 dakika ya da istenen gevreklik elde edilene dek pişirin. Ellerinizi yıkayın

4. Geri kalan malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.

5. Lavaşları yumurta karışımıyla doldurun. Önceden ısıtılmış 180˚C derece fırında 35-40 dakika ya da yumurtalar pişene dek pişirin.

* Zaman kısa ise lavaşları krem karamel kuplarına yerleştirip dolgu malzemesini ekleyip mikrodalgada yüksek ayarda 10-15 dakika ya da pişene dek tutun.

Yaban mersinli kahveli kek ile servis yapın

1 Porsiyon: Kalori 406, Protein 16,6 g, Yağ 22,7 g (Katı Yağ 7,1 g), Kolesterol 146,8 mg, Sodyum 1,095 mg, Karbonhidrat 32,8 g, Lif 1,6 g

Mutfak-Pratik Bilgi: Hindi füme tütsülenmiş ve tam anlamıyla pişmiş bir ettir. Hindinin beyaz ve siyah etinden elde edilir. Füme dilimlerini daha önceden kıyıp hazırlayarak kiş, omlet, salata vs. de kullanmak için dondurun.

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!