Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Tarçınlı Göğüs Hindi

Etiketler :
  • göğüs
  • ana yemek
Kişi Sayısı
6
Hazırlama Süresi 25 dk
Pişirme Süresi 30 dk

Malzemeler

  • 500 gr Bolca Hindi gögüs
  • 2 Çorba kasıgı sıvı yag
  • 3 dis sarımsak
  • 1 tatlı kasıgı tarçın
  • 4 çorba kasıgı tavuk suyu
  • 2 çorba kasıgı soya sosu

Hazırlanışı

Ince dogranmıs sarımsak, tarçın, tavuk suyu ve soya sosunu karıstırın. Sivri uçlu bir bıçakla hindi etinin kalın bölümünün üstüne 1 cm. derinliğinde delikler açıp baharatlı karışıma iyice bulayın. Tencerenin kapagını kapatıp, baharatla hindiyi buzdolabında

8 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız hindi göğsünü, üzerine yapışan sarımsakları

sıyırdıktan sonra oda sıcaklıgını alıncaya kadar bekletin. Sıvı yagı atese dayanıklı bir cam kaba koyup, orta ateste ısıttıktan sonra hindi göğsünü 4 dakika kızartın. Alt üst edip, mutfak fırçasıyla kabın dibinde biriken yağları etin üstüne sürdükten sonra 1 dakika pişirin. Kabı 180 derece ısıtılmış fırına koyun. Hindi göğsünü,üstüne tenceredeki baharatlı karışımdan arasına sürerek 20-30 dakika pişirin. 15 dakika beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!