Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Sarımsak soslu kızarmış hindi göğsü

Etiketler :
  • ana yemek
  • göğüs
Pişirme Süresi 30 dk

Malzemeler

  • 1 (2,75 Kg) hindi göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ¼ tatlı kaşığı tuz, ikiye bölüyoruz
  • ¼ tatlı kaşığı karabiber, ikiye bölüyoruz
  • 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz, ikiye bölüyoruz
  • 15 diş sarımsak (kabuğu soyulmamış)
  • 1½ kâse hindi ya da tavuk bulyon, ikiye bölüyoruz
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Hindi göğüs etini yağlanmış ızgaraya yerleştirin. Altına da fırın tepsisi koymayı unutmayın.

3. Hindinin dışını yağlayın.

4. biber maydanoz ve tuzun yarısını hindinin dışına serpiştirin. Ellerinizi yıkayın.

5. 160 0C derecede önceden ısıtılmış fırında etin üstünü kapatmadan yaklaşık 30 dakika pişirin. Hindiyi fırından alıp etrafına geri kalan maydanozları serpiştirin.

6. Eti fırına geri sürüp yaklaşık 1 buçuk saat daha pişirin. Etin içinin piştiğinden emin olun.

7. Hindiyi başka bir kaba alıp üzeri kapalı şekilde 20 dakika dinlendirin.

8. Bu arada, ızgaranın altındaki tepsi içinde biriken yağı kaşıkla alın ama suyu tavada kalsın. Bir kaşıkla sarımsakları ezip kabuklarını çıkartın ve tavaya atın. ½ kâse hindi bulyonu sarımsakların olduğu tavaya boşaltın.

9. Sarımsak ve bulyon karışımını blenderde iyice karıştırın. Sarımsakların iyice kıyılması gerekmektedir. Bu karışımı orta boy bir sos tavasına alıp orta ateşte ısıtın. Geri kalan hindi bulyonu, limon suyunu, tuzu, biberi ve maydanozu atıp 3 dakika karıştırarak pişirin.

10. Hindi etini kesip sarımsaklı sos ile servis yapın.

Ballı havuç ve haşlanmış patates ile servis yapabilirsiniz.

1 Servis (170 g): Kalori 419, Protein 84,3 g, Yağ 5,7 g (Katı Yağ 1,2 g), Kolesterol 211,4 mg, Sodyum 420,7 mg, Karbonhidrat 2,2 g, Lif 0,2 g

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!