Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Mantarlı, Ispanaklı Hindi Göğüs Sarma (Beğendi Eşliğinde)

Etiketler :
  • Göğüs
  • Sarma
  • Hindi
  • Ispanak
  • Mantar
  • Beğendi

Malzemeler

  • Bolca Hindi göğüs 500 gr
  • Ispanak 150 gr
  • Mantar 100 gr
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Beğendi için

  • 2-3 adet Bostan patlıcanı
  • 50 gr tereyağ
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1,5 bardak kadar ılık süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 avuc rende taze kaşar
  • 1 tutam rende Muskat

Hazırlanışı

Beğendi

Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın. Patlıcanları kürdan ile delin ve direk ateş üzerinde pişirin. Dışı iyice pişen patlıcanları alıp bıçakla kabuklarından ve sapından ayırıp tenceredeki unlu karışıma atın.Tencereyi tekrar ağır ateş üzerine alın, karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin,kaşarları ekleyin. Tencereyi ateşten alın ,tuzu rende muskatı ve ılık sütü ekleyin, karıştırıp kenarda patlıcanın sütü çekmesi için dinlenmeye bırakın.

Hazırlanışı

Hindi göğüslerimizi fileto şeklinde açtıktan sonra et döveceği yardımı ile yaprak şeklinde incelterek açalım. Soğan ve mantar ile sotelediğimiz ıspanağı filetolarımıza koyarak rulo şeklinde sardıktan sonra ızgaramızda mühürleyip 180°’lik fırınımızda 10' pişirip dilimledikten sonra garnitürler, ıspanak püresi veya beğendi eşliğinde arzunuza göre servis edebilirsiniz.

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!