Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Kızarmış Baharatlı Hindi Şeritleri

Etiketler :
  • kızarmış
  • göğüs
  • aperatif
Kişi Sayısı
16
Pişirme Süresi 20 dk

Malzemeler

Fırında kızaran hindi şeritleri partinizde harika bir seçenek olacaktır. Ayrıca sevdiğiniz diğer yemekleri de ekleyerek ana yemek olarak ta hindi şeridini kullanabilirsiniz.

  • 1 bardak un
  • 1 bardak kuru ekmek içi
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru dağ kekiği
  • 1 tatlı kaşığı kuru keklik otu
  • 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 bardak rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 2 yumurta
  • 1/4 bardak az yağlı süt
  • 1/4 bardak zeytinyağı
  • 1 Kg hindi filetosu, şerit halinde kesilmiş

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın

2. Orta boy bir kâsede un, ekmek içi, maydanoz, dağ kekiği, keklik otu, biberiye, sarımsak tozu, tuz ve Parmesan peynirini karıştırın.

3. Başka bir kâsede yumurta ve sütü çırpın

4. 2 adet 38x25x2,5 cm tepsiyi zeytinyağı ile yağlayın. Yağ kızgın hale gelene dek tepsileri fırında tutun.

5. Hindi şeritlerini önce yumurta daha sonra da ekmek içi karışımına batırın. Bu şeritleri tepsideki kızgın yağın üzerine dikkatlice yerleştirin. Ellerinizi yıkayın

6. Daha önceden ısıtılmış 200˚C derece fırında altın rengi alana dek hindileri pişirin. Bir tarafı pişince diğer tarafını pişirmeyi unutmayın. Pişirme süresi yaklaşık 20 dakikadır.

Ketçap, hardal veya barbekü sosuyla servis yapabilirsiniz

1 Porsiyon: Kalori 191, Protein 20,1 g, Yağ 6,7 g (Katı Yağ 1,6 g), Kolesterol 66,9 mg, Sodyum 188,6 mg, Karbonhidrat 11,4 g, Lif. 6 g

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!