Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindili Şifa Çorbası

Etiketler :
  • Çorba
  • But
Kişi Sayısı
6

Malzemeler

  • 1 tane Bolca hindi but
  • 1 tane havuç
  • 3-4 çiçek karnabahar
  • 1 tane kabak
  • 1 tane kuru soğan
  • 2,3 tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un

Hazırlanışı

BOLCA hindimizi yıkayıp tencereye koyalım. Üzerine tane karabiberi, 4'e bölünmüş soğanı ve 6 su bardağı suyu koyup BOLCA hindiyi haşlayalım. BOLCA hindi haşlanınca suyunu süzelim. Çorba tenceresine BOLCA hindinin suyunu koyalım. İçine küp küp doğranmış havucu, karnabaharı ve 2 su bardağı suyu koyup 10 dakika haşlayalım. Havuçlar haşlanırken BOLCA hindiyi küçük parçalara ayıralım. Havuçlar yarı pişmiş kıvama gelince tencereye küp doğranmış kabakları ve BOLCA hindiyi ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Bir kasenin içinde yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpalım. Pişen çorbanın suyundan 1 kepçe alıp terbiyeye ilave edelim. Terbiyeyi ılıtıp çorbaya ekleyelim. Karıştırarak kaynatalım. Bir kaç dakika daha pişirip tuzunu ekleyip sıcak servis yapalım.

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!