Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindili Patatesli Peynir Çorbası

Etiketler :
  • göğüs
  • çorba
Kişi Sayısı
12

Malzemeler

  • 4 bardak dondurulmuş patates ve ya soyulmuş patates (jülyen, dilimlenmiş ve ya küp şeklinde doğranmış)
  • 4 (400 g) kavanoz hindi suyu
  • 2 tatlı kaşığı soğan tozu
  • 1 bardak havuç, kesilmiş
  • ½ bardak kereviz, kesilmiş
  • ¼ bardak kırmız dolmalık biber, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış
  • ½ bardak un
  • ½ bardak su
  • 1 (200 g) paket yumuşamış krem peynir, küp şeklinde doğranmış
  • 2 bardak (200 g) rendelenmiş cheddar peyniri
  • 2 bardak didilmiş hindi eti, pişmiş

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. 5 litrelik ya da daha genişçe bir elektrikli tencerede ilk 10 malzemeyi birleştirin. Kapağını kapatıp düşük ayarda 7-8 saat pişirin.

3. Unu suyla karıştırıp eritin. Çorbaya ekleyin

4. Krem peynir ve cheddar peynirini ekleyip malzemeye iyice karışmasını sağlayın

5. Hindiyi ekleyin (Ben genelde elektrikli tencerede daha önce su ve çeşni ile pişirdiğim baget ya da göğüs etini tercih ediyorum)

6. Kapağını kapatıp 30 dakika boyunca ara sıra karıştırmak yoluyla 30 dakika daha pişirin

İstiridye kraker ile servis yapın

1 Porsiyon: Kalori 343, Protein 15,6 g, Yağ 22,2 g (Katı Yağ 11,2 g), Kolesterol 59 mg, Sodyum 708,9 mg, Karbonhidrat 21,3 g, Lif 1.7g

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!