Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindili Nohutlu Pilav

Etiketler :
  • Ana Yemek
  • Pirinç
  • But
  • Nohut

Malzemeler

  • 1 tane BOLCA hindi but
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tane karanfil
  • 2-3 tane tane karabiber
  • 1 tane kuru soğan

Hazırlanışı

BOLCA hindimizi yıkayıp tencereye koyalım. Üzerine 4 su bardağı suyu, karanfili, karabiberi, bütün soğanı ve biraz tuzu koyup haşlayalım. BOLCA hindimiz haşlanınca sudan alıp suyunu pilavda kullanmak üzere süzelim. BOLCA hindimizi didikleyelim. Pilavı pişirmek için sıvı yağı ve tereyağını tavaya alalım. Üzerine yıkanmış pirinci ve tuzu koyup kavuralım. Nohutu ekleyip 2 su bardağı BOLCA hindinin suyunu 1 su bardağı da kaynar suyu koyup pişmeye bırakalım. Pişince 10 dakika demlenmesini bekleyelim. Bir kaseye BOLCA hindimizi koyup üzerine pilavı ekleyip servis tabağına ters çevirip sıcak ikram edelim.

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!