Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindili Bulgur Pilavı

Etiketler :
  • Ana Yemek
  • Göğüs
  • Bulgur
Kişi Sayısı
6

Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • Çok az yenibahar
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı tere yağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ2 tane BOLCA hindi göğüs
  • 1 tane defne yaprağı
  • 1 tutam kişniş
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

BOLCA hindiyi yıkayıp tencereye koyalım. Tuzu, kişnişi ,defne yaprağını ve 4 su bardağı suyu koyup BOLCA hindiyi haşlayalım. BOLCA hindiyi sudan alıp didikleyelim. Suyunu süzgeçten geçirip pilavda kullanmak için kenarda bekletelim. Pilav tenceresine yağları, salçayı ve bulguru koyup 5 dakika kavuralım. Tuz, baharat, 2 su bardağı BOLCA hindi suyu ve 2 su bardağı da kaynar suyu ekleyip önce harlı ateşte sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirelim. Pilav pişip suyunu çekince 5 dakika demlemeye bırakıp tabağa pilavı koyalım üzerine BOLCA hindileri dizip sıcak servis yapalım.

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!