Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindili Alaca Çorba

Etiketler :
  • Çorba
  • Buğday
  • Mercimek
  • But

Malzemeler

  • 1 tane BOLCA hindi but
  • 1 su bardağı buğday yarması
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1/2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Buğdayı akşamdan ıslatalım. Ertesi gün 3 su bardağı suyla haşlayalım. BOLCA hindiyi yıkayıp 4 su bardağı suyla haşlayalım. Haşladığımız BOLCA hindiyi küçük parçalara ayıralım. Buğdayın içine BOLCA hindinin haşlama suyunu, mercimeği ve küçük parçalara ayırdığımız BOLCA hindiyi ekleyip mercimekler pişene kadar çorbamızı kaynatmaya devam edelim. Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda kavuralım salçaları da ekleyip çorbaya katalım. Tereyağını naneyle yakıp kaynayan çorbaya ilave edelim. Tuzunu da ekleyip sıcak servis yapalım.

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!