Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindi Şinitzel (Paşa Pilavı Eşliğinde)

Etiketler :
  • Göğüs
  • Hindi Şinitzel
  • Paşa Pilavı

Malzemeler

  • Bolca Hindi Şinitzel

Paşa Pilavı için;

  • 5 Sarı Patates
  • 2/1 Demet Taze Soğan veya 1 adet kuru soğan
  • 2 yumurta
  • 1 limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Pul Biber
  • Sumak
  • Tuz

Hazırlanışı

Fritöz veya derince bir kapta kızdırdığımız yağda şnitzellerimizi altın rengini alana kadar kızartın. Daha sonra paşa pilavı (Bolu Usulü Patates Salatası) eşliğinde servis edebilirsiniz. Şnitzelinizi limon sıkarak afiyetle tüketmenizi öneririz.

Paşa Pilavı (Bolu Usulü Patates Salatası)

Patatesleri yıkayıp haşlayın. Ilıyınca kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Derin ve geniş bir kaseye alın. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Limon suyunu tuz ve zeytinyağıyla çırpın. Patateslerin üzerine gezdirip 1-2 kez karıştırın. Maydanozu kıyın. Patatesleri salata tabağına alın. Taze soğanları ince ince doğrayıp patateslerin üzerine yayın. Yumurtaları soyup halka halka veya kayık şeklinde dilimleyin ve salatanın üzerine dizin. Kıyılmış maydanoz serpip pul biber, sumak ile harmanlayın. Kasede kalan zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis edin.

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!