Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindi Gerdan Paça Çorbası

Etiketler :
  • Gerdan
  • Paça

Malzemeler

  • 500 gr hindi gerdanı
  • 1 baş soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • ¼ kereviz
  • ¼ maydonoz sapı
  • 1 defne yaprağı-tane karabiber
  • 200 gr tereyağı
  • 100 gr un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon
  • Kırmızı toz biber-tuz

Hazırlanışı

Bütün malzemeler tencereye konulup su ilavesi ile gerdanlar pişene kadar kaynatılır. Pişen gerdanların etleri elle ayıklanır. Suyu süzülür. Tereyağı tencerede eritilip un ilave edilir. Kokusu gidene kadar kavrulan meyaneye süzdürülen hindi suyu ılık olarak dökülür. Devamlı karıştırılarak kaynatılır. Su oranı kıvama göre ayarlanır. Kaynayan suya didiklenen hindi etleri ve tuzu ilave edilir. Yumurta sarısı ile limon suyu çırpılarak çorbaya karıştırılır. Ocağın altı kapatılıp, dinlendirilmeye alınır. Üzerine tereyağında kızartılmış toz kırmızı biberli sos dökülerek servis edilir.



Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!