Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Dedemin Ev Yapımı Hindi Çorbası

Etiketler :
  • göğüs
  • çorba
Kişi Sayısı
8

Malzemeler

Bu çorbanın sadece tadı güzel olmakla kalmayıp sağlığınız için de iyidir. Amerikan Kalp Derneğinin Iowa Bölge Kuruluşunun tanıtımında servis yapılmıştır.

  • 5 bardak hindi suyu
  • 3 sap kereviz, kaba doğranmış
  • 2 büyük patates, soyulmuş ve kaba doğranmış
  • 2 havuç, kaba doğranmış
  • 1 soğan, dörde kesilmiş
  • 2 bardak küp şeklinde doğranmış hindi eti
  • 1½ bardak pişmiş şehriye , (100 g pişmemişe denk gelmektedir)

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Güveç tenceresinde ilk 6 maddeyi birleştirin. Düşük ateşte kaynama noktasına geldiğinde ısıyı azaltıp üstünü örtün ve yaklaşık 1 saat pişirin*

3. Şehriyeleri ekleyip şehriyeler pişene dek ocakta tutun

* Ya da ilk 5 malzemeyi, elektrikli tencereye alıp kapağını kapattıktan sonra düşük ayarda 8-10 saat pişirin. Şehriye ve hindiyi ekleyin. Ayarı yüksek ayara getirip üstü kapalı şekilde 30 dakika daha ya da şehriyeler yumuşayana dek pişirmeye devam edin.

Elma dilimleriyle servis yapın

1 Porsiyon: Kalori 140, Protein 13,0 g, Yağ 2,5 g (Katı Yağ. 7 g), Kolesterol 34,1 mg, Sodyum 653,5 mg, Karbonhidrat 15.7g, Lif 1,7 g

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!