Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Ballı hardal soslu hindi göğsü

Etiketler :
  • ana yemek
  • göğüs
Kişi Sayısı
8
Pişirme Süresi 2 saat

Malzemeler

  • 1 (2,7 Kg) hindi göğsü
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ tatlı kaşığı ham tuz
  • ¼ tatlı kaşığı karabiber
  • ¼ kâse bal
  • 2 yemek kaşığı Dijon hardalı

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Hindi etini yağlanmış ızgaraya koyun. Altına tepsi koymayı unutmayın.

3. Hindi etinin dış tarafını hafifçe yağlayın.

4. Hindinin içini ve dışını tuz ve biberle terbiyeleyin. Ellerinizi yıkayın.

5. Üstünü kapatmadan, 160 0C derece ısıtılmış fırında 2 saat kadar pişirin. Hindinin içinin piştiğinden emin olun.

6. Bu sırada küçük bir kâsede hardal ve balı karıştırın. Pişirmenin son 20 dakikasında hazırladığımız bu sosu hindinin üzerine fırçayla sürün.

7. Hindiyi fırından alın ve üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Daha sonra parçalayabilirsiniz.

Havuç ve yeşil fasulye ile servis yapabilirsiniz.

1 Servis (6 ons): Kalori 428, Protein 83,7 g, Yağ 3,9 g (Katı Yağ 0,9 g), Kolesterol 210,9 mg, Sodyum 377,7 mg, Karbonhidrat 8,7 g, Lif 0 g

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!