Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindi Etli Patlıcan Kebabı

Etiketler :
  • Ana Yemek
  • Kebab
  • But
Kişi Sayısı
4
Hazırlama Süresi 30
Pişirme Süresi 30

Malzemeler

  • 600 gr Sote But
  • 3 Adet Orta Boy Patlıcan
  • 1 Adet Domates
  • 3 Adet Biber
  • ½ Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Çorba Kaşığı Salça
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Orta Boy patlıcanları irice küpler halinde doğrayıp tuzlu suda yağ çekmemesi için bekletiniz. Bu esnada tencerenize Hindi sote butlarınızı ince doğranmış soğanla birlikte 10 dakika kavurun. Daha sonra 2 çorba kaşığı salçayı ilave edin Yeterli miktarda su verip suyunu çekmesini bekleyin. Isladığınız patlıcanları süzüp kızgın yağda kızartın kızartılan patlıcanları fırın tepsinize alın, pişen etleri de ilave edip fırına verin 10 dakika 120° lik fırında pişirip servis edebilirsiniz.

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!