Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Fırında hindili makarna

Etiketler :
  • ana yemek
  • but
Kişi Sayısı
15
Pişirme Süresi 30 dk

Malzemeler

  • 15 kişilik
  • ½ kâse tereyağı
  • 2 kâse dilimlenmiş mantar
  • 1 kâse doğranmış yeşilbiber
  • 1 kâse doğranmış soğan
  • 2 (300 g) kavanoz kremalı mantar çorbası
  • 2 kâse hindi y ada tavuk bulyon
  • 500 g makarna, paketindeki tarife göre pişirilmiş
  • 2 kâse (225 g) rendelenmiş cheddar peyniri
  • 1 (300 g paket dondurulmuş bezelye, buzu çözülüp süzülmüş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ¼ tatlı kaşığı karabiber
  • ½ tatlı kaşığı Worcestershire sosu
  • 4 kâse pişmiş kuşbaşı hindi
  • 1 kâse rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 1 kâse ezilmiş patates cipsi

Hazırlanışı

1. Büyük bir sos tavasında orta ateşte tereyağını eritin. Mantarları, yeşilbiberi ve soğanı ekleyin. Gevrekleşene kadar karıştırarak pişirin.

2. Üzerine çorbayı, bulyonu ve bir çorba kâsesi suyu boşaltın. İyice karıştırın.

3. Üzerine Makarnayı, cheddar peynirini, bezelyeleri, tuzu, biberi, sosu ve hindiyi atın.

4. Bu karışımı hafifçe tereyağı ile yağlanmış 36x26x6x cm fırın tepsisine boşaltın. Üzerine Parmesan peyniri ve ezilmiş patates cipsini serpiştirin.

5. 190 0C derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.

Dilimlenmiş şeftali ile servis yapabilirsiniz.

1 Servis: Kalori 401, Protein 23,4 g, Yağ 19 g (Katı Yağ 9,7 g), Kolesterol 65,5 mg, Sodyum 836,0 mg, Karbonhidrat 32,6 g, Lif 2,4 g

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!