Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Fırında Hindi Baget (Ispanaklı Beşamel Sos Eşliğinde)

Etiketler :
  • But
  • Fırında Hindi Baget
  • Ispanaklı Beşamel Sos

Malzemeler

  • Hindi Baget 3 Adet
  • Patates 3 adet
  • Ispanak 500 gr
  • Soğan
  • Sarımsak
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kırmızı Toz Biber
  • Pul Biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Beşamel Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Beşamel Sos

Tereyağı ve sıvı yağ küçük bir tencereye alınarak ısıtılır. Un ilave edilerek kavrulur. Kokusu çıkan un kavrulmuştur, üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edilir. Çırpıcı ile hızlıca çırpılır, topak kalmaması sağlanır. Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır.Beşamel Sosu bir çok yemeğin bileşeninde, üzerinde veya yanında servis edebilirsiniz.

Fırın Baget

Soğan ve Sarımsakla sotelenen ıspanağa beşamel sos ekleyip tabağımıza alalım. Bagetlerimizi zeytinyağı, kekik, pul biber, kırmızı toz biber ve tuz ile marine edip dinlendirelim. İkiye böldüğümüz küçük patateslerimiz ile beraber daha önce hazırladığımız 180° fırında 80'- 100' pişirdikten sonra ıspanaklı ve beşamel sosla servis edebilirsiniz.

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!