Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Beğendili Kemiksiz Hindi Fırın But

Etiketler :
  • But
  • Beğendili Kemiksiz
  • Hindi Fırın

Malzemeler

  • Hindi Bütün But 800 gr.
  • Domates
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Kekik
  • Kırmızı Toz biber
  • Pul Biber
  • Karabiber
  • Tuz

Beğendi için

  • 2-3 adet Bostan patlıcanı
  • 50 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1,5 bardak kadar ılık süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 avuç rende taze kaşar
  • 1 tutam rende Muskat

Hazırlanışı

Beğendi

Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın. Patlıcanları kürdan ile delin ve direk ateş üzerinde pişirin. Dışı iyice pişen patlıcanları alıp bıçakla kabuklarından ve sapından ayırıp tenceredeki unlu karışıma atın. Tencereyi tekrar ağır ateş üzerine alın, karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin, kaşarları ekleyin. Tencereyi ateşten alın, tuzu rende muskatı ve ılık sütü ekleyin, karıştırıp kenarda patlıcanın sütü çekmesi için dinlenmeye bırakın.

But

Hindi butumuzu kemiğinden ve baget kısmından ayırıp zeytinyağı, kekik, pul biber, kırmızı toz biber ve tuz ile marine edip dinlendirelim. Önceden hazırladığımız 180 derece fırında 80' -100' pişirip dilimleyelim tercihe göre beğendi yatağında, pilav eşliğinde veya domates sos ile servis edebilirsiniz.

Hindiyse Bolca Olsun ...
Bolca Yemek Tarifleri Kitabı Kazanın!